White Screen Of Death (WordPress CMS)

White Screen Of Death (WordPress CMS)

Klinkt eng en zo ziet het er ook uit ?

Een wit scherm dat soms opduikt bij het aanpassen van je WordPress website, dat kan schrikwekkend zijn. Zeker als je daarna niet meer kunt terugkeren naar je dashboard. Een dergelijke situatie kwam ‘vroeger’ meer voor dan nu, omdat WordPress een stuk stabieler is geworden. Daarbij ligt het niet per sé aan WordPress zelf maar meestal aan een problematische plug-in. Het kan ook nog zo zijn dat een plug-in door een update opeens ‘moeilijk gaat doen’ en dan zo’n wit scherm veroorzaakt.

De kortste weg naar een oplossing is om via een FTP-inlog (dus op bestandsniveau naar de achterkant van je website gaan) de plug-ins van je website uit te zetten. Uitzetten doe je dan door vóór elke mapnaam van een plug-in een ‘-‘ te typen. Hierdoor worden de plug-ins niet meer geladen bij een refresh in je browser. Daarmee kun je uiteraard tijdelijk bepaalde functionaliteit gaan missen. Dus probeer het uit met een plug-in die niet meteen je hele website overhoop gooit. Het is een kwestie van uitproberen. Als dat geen oplossing biedt dan is Google nog dichtbij voor alternatieve oplossingen waarvan we er in de komende tijd nog wel een paar zullen aanhalen in deze (dit?) blog.

Oh ja, en als je aanpassingen aan je site maakt is het altijd wel verstandig om voordat je begint, een backup te maken of de laatste backup bij te werken.

Scroll naar top